Lainsäädäntö ja tuoteturvallisuus, iltapäiväseminaari Tampereella 6.10.

Lainsäädäntö ja tuoteturvallisuus, iltapäiväseminaari Tampereella 6.10.
Juuli Seppälä

Erityisruokavaliotuote käsitteenä on poistunut. Maa- ja metsätalousministeriön asetus erityisruokavaliovalmisteista (121/2010) on kumottu kesän aikana.

Tule kuulemaan miten lainsäädäntö on muuttunut.  Tuleeko muutoksia esim. pakkausmerkintöihin?

Erityisryhmille kohdennettavien tuotteiden valmistus vaatii erikoisosaamista ja huolellisuutta paitsi raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien myös tuoteturvallisuuden suhteen. Toisaalta sama tarkkuus koskee minkä tahansa elintarvikkeen valmistusta.  Kyseessä on tuotteita käyttävien kuluttajien terveys. Virheet tuotteissa voivat aiheuttaa allergikoille jopa hengenvaaran. Toisaalta myös erityisruokavalioita noudattavat toivovat monipuolisia tuotteita ruokavalioonsa. Miten varmistaa tuotteiden turvallinen valmistus, jakelu, käsittely sekä oikeanlainen ja selkokielinen tiedotus?

Päivän aikana käsitellään myös valmistukseen ja omavalvontaan liittyviä haasteita sekä laatujärjestelmien vaatimuksia sekä toisaalta niillä saavutettavia hyötyjä. Gluteeniton ja allergeeniton tunnuksien sisältöä avataan. Tule siis Tampereelle 6.10! Tilaisuus järjestetään Museokeskus Vapriikissa.

Katso tilaisuuden OHJELMA

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Tilaisuus videoidaan ja esitykset ovat katseltavissa myöhemmin ERIHYVÄ-hankkeen nettisivuilta.

Lisää tietoa ERIHYVÄ-hankkeesta tulevista tapahtumista:

Hankkeen sisältö ja toimintakalenteri

Juuli Seppälä
Juulilla on vahva kokemus elintarvikealan markkinatutkimuksista yli 10 vuoden ajalta. Hänen ehdottomana tavoitteenaan on että tutkimuksilla tuotettu tieto edistää konkreettisesti asiakkaiden liiketoimintaa.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Painaessasi "Tilaa" suostut tietojesi tallennukseen Foodwest Oy:n asiakasrekisteriin. Tämän lomakkeen kautta saatuja tietoja käytetään Foodwest Oy:n palveluiden tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lue lisää tietosuojaselosteesta.