Suomalainen liha on laadukasta

Suomalainen liha on laadukasta
Panula Tanja

Foodwestin luokitusvalvonnan ja lihateknologian projektipäällikkö Markku Niemistö tuntee Suomen teurastamot ja niiden luokituslainsäädännön. Hän vastaa tiiminsä kanssa teurasruholuokituksen käytännön valvonnasta Suomessa.

– Vastuullamme on 15 teurastamoa, joissa käymme tarkastuskäynnillä liki kuukausittain. Katsomme, että luokittajat luokittavat EU-asetuksen mukaisesti, luokituslaitteet toimivat kunnolla ja että ruhot puhdistetaan, viimeistellään ja punnitaan oikein, hän sanoo.

Lihateknologin mukaan ruholuokituksen laatu on Suomessa erittäin hyvällä tasolla ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa sujuu hyvin.

– Huomautettavaa ei juuri tule. Meillä on kaikki muutenkin laadukasta niin tuotannon, hygienian, eläinten hyvinvoinnin kuin itse tuotteiden näkökulmasta katsottuna.

Ennen Foodwestiä Markku toimi pitkään Lihateollisuuden tutkimuskeskuksessa lihaan ja lihavalmisteisiin liittyvissä kehitysprojekteissa.

Vapaalla hän hakee laatua elämäänsä raveista, vinyylilevyistä, dekkareista ja matkailusta. Markku on pohjoismaisten dekkarien suurkuluttaja, ja hänen hyllystään löytyy tuhannen vinyylilevyn kokoelma musiikkia pääasiassa 60–70-luvuilta.

Lisäksi paljon aikaa vie hevosurheilun seuraaminen ja matkailu.

– Useita reissuja lähinnä Euroopan kaupunkeihin tulee tehtyä vuodessa, hän sanoo.

 

Timanttia nyt

  • Kasvisruokabuumista huolimatta lihan kulutus- ja tuotantomäärät ovat pysyneet suhteellisen vakiona.
  • Lihantuotanto Suomessa on laadultaan erinomaista.
  • Prix D’ Amerique-ravit Pariisissa tammikuun lopussa.

Panula Tanja

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Painaessasi "Tilaa" suostut tietojesi tallennukseen Foodwest Oy:n asiakasrekisteriin. Tämän lomakkeen kautta saatuja tietoja käytetään Foodwest Oy:n palveluiden tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lue lisää tietosuojaselosteesta.