Hygienia ennen kaikkea

Hygienia ennen kaikkea
toukokuu 7, 2018 Vesta Mäki

Prosessityöntekijä Laura Kuikka varmistaa jo viiden vuoden rutiinilla, että Foodwestin tehdas ja laitteet ovat turvalliset ja hygieeniset.

– Pesemme aina päivän päätteeksi kaikki laitteet. Aamulla ennen tuotannon käynnistämistä huolehdin, että kaikki on kunnossa ja desinfioin tarvittavat osat, hän kertoo.

Laura vastaa asiakkaiden tuote-erien valmistuksesta ja pakkauksesta. Hän iloitsee tulevista uusista toimitiloista, sillä niissä turvallisuus- ja hygienia-asiat on mietitty tarkkaan.

– On mielenkiintoista nähdä, mitä uusia tuotteita tulevaisuudessa valmistamme.

Laura opiskeli Seamkissa bio- ja elintarviketekniikkaa ja tuli puolen vuoden harjoitteluun Foodwestiin tammikuussa 2013. Työ vei mennessään, ja hän jäi harjoittelun jälkeen taloon määräaikaiseksi työntekijäksi.

– Ruokaa tarvitaan aina, joten sillä alalla on myös aina töitä, hän huomauttaa.

Kokemuksesta huolimatta työt tulevat joskus kotiinkin.

– Kyllä joskus illalla mietin, mitä huominen tuo tullessaan. Näin etenkin, jos on uudenlaisia tuotteita valmistuksessa.

Kevään tultua Laura sitoo lenkkikengät jalkaansa ja lähtee juoksulenkille. Liikuntaa tulee myös työmatkapyöräilyssä. Talvella parasta on lumilautailu.

– Lautailua olen harrastanut jo 20 vuotta. Käyn Joupiskalla, Simpsiöllä ja joskus Lapin rinteissä.

 

Timanttia nyt

  • Tulevat uudet tilat ovat toimivat, turvalliset ja hygieeniset.
  • Tuotantoon on tulossa uusia sirkkajauhoa sisältäviä tuotteita.
  • Saan olla mummolassa kaksivuotiaan sisarentyttären lapsenvahtina.

 

Vesta Mäki

0 kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*