Ruokahittien aineksia

Ruokahittien aineksia
Vesta Mäki

S-ryhmä ja Foodwest etsivät keväällä Suomalainen menestysresepti -kilpailussa elintarvikkeita, joilla on mahdollisuus nousta Suomen kuuluisimmaksi uudeksi ruokatuotteeksi. Kevään karsinta- ja sparrauskierrosten jälkeen jäljellä on kuusi finalistia, jotka ovat hioneet tuotteensa kilpailukuntoon.

Jyrki Sukulan luotsaamassa ohjelmassa nähdään, miten tuotteiden matka kaupan hyllylle sujuu. Kilpailua voi seurata 30. kesäkuuta alkaen TV5:llä sunnuntaisin klo 20. Finaalijakso nähdään 11. elokuuta.

FINALISTIT:

Hanna Yli-Kuha ja Juureva. Vallankumouksellinen punajuurilevite tuo leivän päälle jotain muuta kuin voita tai margariinia. Rypsiöljyn ja punajuuren terveellinen yhdistelmä sisältää rutkasti omega-3:a ja muita hyviä rasvoja. Valmistaja: Alavuden öljynpuristamo

Anssi Räntilä ja Boltsi. Pitkään toiminut perinteikäs leipomo tekee uudenlaisen aluevaltauksen lihattomalla lihapullalla. Siemeniä ja kauraa sisältävä pyörykkä on hyvää, arkista ja nopeaa ruokaa. Valmistaja: Leivon leipomo, Tampere

Annika Ikonen ja Härtelö. Seitsemän nuoren elintarvikeopiskelijan ryhmässä kehitetty härkäpapujäätelö on maidoton ja soijaton, hyvän omantunnon herkku, joka pyrkii rohkeasti suomalaisten suosikkijäätelöiden kilpakumppaniksi. Valmistaja: Lipasu Oy, Helsinki

Carme Plummed-Ferrer ja Mo’Zumo. Tutkijataustaisen Carmen ja hänen tiiminsä innovaatio on terveelliseksi välipalaksi tarkoitettu probioottinen smoothie, joka valmistetaan fermentoidusta suomalaisesta kvinoasta. Valmistaja: Probitat Oy, Kuopio

Minna Sakki-Eerola ja Snäkki. Tattarista tehdyt naposteluherkut ja murot tuovat aamiaispöytiin ja leffailtoihin ekologiset ja terveelliset vaihtoehdot naksuille ja sipseille. Valmistaja: Knehtilän luomutuote, Hyvinkää

Paavo Vallas ja Särvin. Joka kodin helpoin kalaruoka. Näin luonnehtii keksijä itse ideaansa särkikaloista tehdystä kevyestä ja ekologisesta kalajauhelihasta, jota voi käyttää samalla tavalla kuin jauhelihaa. Valmistaja: Särkifood, Turku

Vesta Mäki

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*