Työntutkimus

Työntutkimus

 

Työntutkimusta voidaan käyttää yrityksissä esimerkiksi tavoitteiden asettamiseen, tuotannon suunnitteluun ja tasapainottamiseen sekä resurssien suunnitteluun ja kuormituksen selvittämiseen. Työntutkimuksen tavoitteena on saavuttaa parantunut tuottavuus, työhyvinvointi ja kannattavuus tehokkailla, taloudellisilla ja turvallisilla työmenetelmillä ja työolosuhteilla.

Työntutkimus voidaan jakaa neljään osa-alueeseen tavoitteiden mukaisesti:

  • menetelmätutkimuksessa kehitetään taloudellinen, turvallinen ja tehokas työmenetelmä
  • työn vakiinnuttamisessa standardoidaan valittu menetelmä
  • työnopastuksessa opastetaan valittu menetelmä työntekijöille
  • työnmittauksessa selvitetään työhön tarvittava aika esimerkiksi normaaliaika-, havainnointi- tai jatkuvan ajankäyttötutkimuksen avulla joutuisuus huomioiden
  •  
     
    Työntutkimusta Foodwestissä suorittaa:

    Juha Koskenoja, 040 525 7162

    etunimi.sukunimi@foodwest.fi